Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міністр аграрної політики рекомендує не поспішати продавати землю

Реклама

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко повідомив, що його міністерство прогнозує: середня вартість гектара земель сільськогосподарського призначення з відкриттям ринку буде на рівні близько 50 тисяч гривень (приблизно $1800) та зростатиме на 5-10% кожного року.

Згідно з Законом про ринок землі до 1 січня 2030 року ціна продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення не може бути меншою за їх нормативну грошову оцінку. За словами Р. Лещенка, в середньому це приблизно 28 тисяч гривень за гектар.

Слідкуйте за реєстраційними змінами нерухомості та землы в системі SMS-Маяк. Захистіть свій бізнес від рейдерства та шахраїв!

"Але ми вважаємо, що в Україні ніхто глобально не буде за такі кошти відчужувати своє право власності, оскільки всі розуміють, що земля в країні недооцінена. Наші соціологічні дослідження показують, що у людей є завищене очікування вартості землі, і менше 5% громадян розглядають теоретичну можливість розпорядитися своєю власністю шляхом відчуження в перший рік роботи ринку", - розповів міністр. Згідно з прогнозом Мінагрополітики, середня сума угоди по Україні буде на рівні близько 50 тисяч гривень.

"Сьогодні світові ціни на сільськогосподарську продукцію б'ють рекорди, в агросфері надзвичайна конкуренція, весною склалися досить сприятливі кліматичні умови, випала достатня кількість опадів і є непогані прогнози щодо ранньої групи зернових. Аграрний сектор продовжує бути високомаржинальним видом бізнесу", - заявив міністр. Він додав, що зараз "не варто поспішати робити якісь рухи, тому що земля недооцінена".

"У наших польських, угорських сусідів 15 років тому вартість землі була на рівні однієї-двох тисяч євро, а сьогодні вона коштує 10?15?20 тисяч євро. Ми - європейська країна, і у нас земля недооцінена в рази. Потрібно розуміти, що земля кожного року дорожчатиме на 5?7?10%, оренда буде зростати", - пояснив він.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини