Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект № 5600 про податкові зміни суттєво доопрацюють – Разумков

Реклама

Попри наявність в Раді зареєстрованих 8 законопроектів про податкові зміни, нардепи схвалили за основу законопроект № 5600, який подав Уряд.

На які кардинальні зміни в ПКУ очікувати бізнесу, переглядайте за посиланням.

Бізнес-спільнота, об'єднана Європейською Бізнес Асоціацією, Американською торговельною палатою в Україні та Спілкою Українських Підприємців повідомляли, що стурбовані даною новиною, адже вона означає, що відповідальні органи державної влади абсолютно не чують бізнес та не хочуть звертати увагу на жодні коментарі й пропозиції.

Багато із нардепів теж не у захваті від рішення більшості проголосувати за законопроект № 5600 у першому читанні.

Голова ВРУ серед тих, хто проголосував за цей законопроект, проте уважає, що документ потребує серйозного доопрацювання до другого читання. Він переконує, що до питання оподаткування потрібно підходити виважено і не правильно посилювати податковий тиск на бізнес, розширювати повноважень податкових органів.

Також Голова ВРУ повідомив, що відмова від скороченої процедури підготовки до другого читання законопроекту № 5600 стала результатом компромісу, якого дійшли в Раді, щоб ухвалити його за основу.

Тому цей законопроект будуть розглядати за повною процедурою, а його норми уже не вступлять в силу із 01.07.2021 року, як це передбачалося у первинні редакції законопроекту № 5600.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини