Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Борги по зарплаті в Україні досягли 3,2 млрд грн – Уряд видав доручення держорганам

Реклама

Під головуванням Прем'єр-міністр України 01.07.2021 року відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати - повідомляє Урядовий портал.

Головне питання зустрічі - стан заборгованості із виплати зарплати.

За даними на 24.06.2021 року борги по зарплаті склали понад 3,2 млрд грн. Більшість боргу - 81,3% - генерують економічно активні підприємства, натомість заборгованість із зарплати в компаніях, які знаходяться у стадіях банкрутства, складає 18,7% від загальної заборгованості.

"Першочергово ми маємо у цьому питанні працювати саме з економічно активними підприємствами, яким необхідно розробити план заходів, графіки погашення боргів, програму з покращення фінансового стану, і відповідно, звітувати про зменшення показників із заборгованості", - зауважив Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки.

Сума боргів на підприємствах сфери управління держорганів станом на кінець червня становить понад 1,7 млрд грн.

В ході засідання Міжвідомчої робочої групи напрацювали низку заходів та доручень міністрам, керівникам ЦОВВ, головам ОДА, КМДА.

Глава Уряду доручив аби у кожному органі влади була визначена посадова особа, яка нестиме персональну відповідальність за стан погашення заборгованості у певній сфері господарювання чи регіоні.

"Тимчасові комісії з питань погашення заборгованості із зарплати мають працювати так часто, як того потребує ситуація. Якщо в регіоні є заборгованість, значить комісія має працювати до отримання належного ефекту: скорочення заборгованості й повного її погашення. Порожні звіти про кількість зібрань і чергових безрезультатних заслуховувань прийматися не будуть. Заходи мають бути рішучими та ефективними", - наголосив Прем'єр-міністр.

Як бухгалтеру встигнути за щоденним потоком інформації? Зарплата й кадри, податки, бухоблік - ексклюзивну аналітику щодо цих питань ви отримаєте у LIGA360. Замовляйте тестовий доступ прямо сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини