Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС тепер сповіщає про ризики несплати податків

Реклама

В ДПС повідомили, що через "Електронний кабінет" інформують юридичних осіб про наявність у них ризиків несплати податків. Цю інформацію використовують при формуванні плану-графіка документальних планових перевірок.

Нагадаємо, що нещодавно оновили план-графік податкових перевірок на 2021 рік. Його сформували з врахуванням показників за результатами діяльності платника податків за 2019 рік та 9 місяців 2020 року.

Розраховують ризики несплати податків аби відібрати платників до плану-графіка за допомогою засобів інформаційно-комунікаційної системи ДПС. Проводять такі дії щоквартально за даними податкової звітності платників податків та іншої інформації із баз даних ДПС. Результат такого розрахунку враховують при формуванні плану-графіка документальних планових перевірок.

05.07.2021 в "Електронному кабінеті" відобразили інформацію про наявні критерії ризику високого ступеню за результатами діяльності платників податків за 2020 рік та щодо правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати ПДФО, військового збору та ЄСВ - за 2019 рік.

Тож платники податків можуть тепер самостійно оцінювати ймовірність проведення у них документальних планових перевірок.

З рішенням Liga360:Бухгалтер перевіряйте постачальників, клієнтів, контрагентів, дізнавайтесь код ЄДРПОУ, адресу реєстрації, статус платника ПДВ. Щоб скористатись усіма перевагами замовте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини