Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які типові помилки виявлено в деклараціях з ренти за користування надрами – ДПС

8 липня 2021, 14:20
133
0
Реклама

ГУ ДПС у м. Києві звертає увагу, що при заповненні звітності з рентної плати за користування надрами, зокрема додатку 1 "Розрахунок з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин", платники припускаються таких неправомірних помилок:

1. Застосування понижуючого коефіцієнта 0,95, при обчисленні податкових зобов'язань, без зазначення спеціального дозволу на користування надрами, номеру та дати державної експертизи, виконаної за власний кошт.

При обчисленні податкового зобов'язання з рентної плати застосовують коефіцієнт 0,95 замість 0,7 у разі дотримання надрокористувачем умов провадження діяльності з видобування, які встановлені кондиціями на мінеральну сировину ділянки надр, в межах якої здійснюється видобування на підставі виконання надрокористувачем, не раніше ніж за 5 років до дати обчислення податкових зобов'язань з рентної плати, державної геолого-економічної оцінки запасів корисних копалин (п. 252.22 ПКУ).

2. Застосування неіснуючих ставок. Чинні ставки рентної плати передбачені п. 252.20 ПКУ.

3. Визначення об'єкту оподаткування, розрахункової та/або фактичної вартості товарної продукції є необхідними елементами при обчисленні податкового зобов'язання з рентної плати, однак деякими платниками не зазначено даного показника, що унеможливлює перевірку достовірності задекларованих грошових зобов'язань.

Також користуйтеся публікаціями "Рентна плата за користування надрами у цілях, не пов'язаних із видобуванням корисних копалин"

в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини