Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пояснила, чи показувати у декларації з ПДВ суми із ПН, яку склали на підставі ППР

8 липня 2021, 16:05
939
0
Реклама

Нормами податкового законодавства передбачено відображення у податковій звітності з ПДВ операцій, здійснених платником податку, а не податкових накладних, які складаються за такими операціями.

Таким чином, якщо платник податку відобразив у податковій звітності з ПДВ операцію, за якою не була складена податкова накладна, то обсяги постачання та сума податку, зазначені у податковій накладній, що була складена на підставі податкового повідомлення-рішення за формою "ПН", повторно в декларації з ПДВ не відображаються.

Якщо така операція не була відображена у податковій звітності з ПДВ, то податкові зобов'язання за такою операцією донараховуює контролюючий органо за результатами перевірки, і додатково в декларації не вказують.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.24 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Більше про новації податкового законодавства - в аналітично-практичних публікаціях сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" (скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух"):

- "Помилка в уточнюючому розрахунку до декларації з ПДВ: як виправити";

- "Виправлення помилок у додатку Д1 до декларації з ПДВ";

- "Виправляємо помилки у від'ємному значенні ПДВ".

Скористайтеся спеціальною пропозицією ЛІГА:ЗАКОН до Дня бухгалтера. До 16 липня ми надаємо цифрові рішення для бухгалтерів на вигідних умовах. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини