Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На вартість оплати курсів водіння для працівників ЄСВ не нараховують – ДПС

Реклама

В ГУ ДПС у Дніпропетровській області звертають увагу, що перелік видів виплат, які здійснюють коштом роботодавців, та на які не нараховують ЄСВ, затверджений постановою КМУ від 22.12.2010 р. № 1170.

До нього, зокрема, внесли:

- витрати на підготовку та перепідготовку кадрів (крім суми зарплати, яку зберігають за основним місцем роботи працівників, за час їх навчання з відривом від виробництва в системі підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів), а саме: витрати на оплату навчання працівників у вищих навчальних закладах та установах підвищення кваліфікації, професійної підготовки та перепідготовки кадрів;

- витрати на платне навчання працівників і членів їх сімей, яке не пов'язане з виробничою необхідністю, згідно з договором між підприємством та навчальним закладом.

Тому, кошти, сплачені роботодавцем за навчання найманих працівників на курсах водіїв, не відносять до фонду оплати праці та такі витрати не є базою нарахування ЄСВ.

Також переглядайте публікацію "Навчання працівників коштом підприємства: як не помилитися з податками та бухобліком" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”.

Скористайтеся спеціальною пропозицією ЛІГА:ЗАКОН до Дня бухгалтера. До 16 липня ми надаємо цифрові рішення для бухгалтерів на вигідних умовах. Деталі за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини