Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС розіслала повідомлення із сумами податку на нерухомість — для сплати 60 днів

9 липня 2021, 08:40
689
0
Реклама

Суму податку з об'єктів житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізосіб, нараховує контролюючий орган за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості (пп. 266.7.1 ПКУ).

Відповідно до пп. 266.7.2 ПКУ ППР про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити платникові податку надсилає (вручає) контролюючий орган за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим періодом.

Водночас фізособі податкове зобов'язання з податку на нерухомість необхідно сплатити протягом 60 днів із дня вручення ППР (пп. 266.10.1 ПКУ). Зазвичай його надсилають рекомендованим листом із повідомленням.

Якщо податкова не надіслала ППР до 1 липня фізособа має право звернутися з письмовою заявою до органів фіскальної служби з метою звірки даних.

Ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, установлюються у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 квадратний метр бази оподаткування.

Ставки податку для об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних і юридичних осіб, установлюються залежно від місця розташування (зональності) і типів таких об'єктів нерухомості. Розмір ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, не може перевищувати 1,5 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 квадратний метр бази оподаткування (пп. 266.5.1 ПКУ).

У 2020 році ставка податку для об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних і юридичних осіб, не може перевищувати 70,85 грн за 1 квадратний метр бази оподаткування.

Докладніше про "Звітність з податку на нерухоме майно" можна дізнатися з модуля Ситуації. Для отримання доступу до документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовИм доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: роз'яснення ДПС у Херсонській області

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини