Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок надання електронних копій трудових книжок діє із 23 липня

Реклама

Механізм подання відомостей про трудову діяльність працівника, ФОП, фізособи, яка забезпечує себе роботою самостійно (далі - працівник), в електронній формі визначений постановою Правління ПФУ від 12.03.2021 р. № 11-1. Вона набирає чинності із 23.07.2021 року.

Як і передбачалося, відомості про трудову діяльність працівника може подати страхувальник за працівників або сам працівник.

Для цього треба скористатись вебпорталом електронних послуг ПФУ, куди надсилають документи в електронній формі з обов'язковим накладанням кваліфікованого електронного підпису страхувальника або працівника, які подають інформацію, одним із таких способів:

- у вигляді копій передбачених законодавством документів, виготовлених шляхом сканування;

- в оцифрованому вигляді - шляхом створення відповідного електронного запису в електронному кабінеті страхувальника або застрахованої особи на вебпорталі електронних послуг ПФУ, до якого додають скановані копії документів, на підставі яких створюють запис.

Електронні копії сторінок трудової книжки та документів про стаж виготовляють шляхом їх сканування.

Вимоги до сканованих копій:

- кольоровий формат з оригіналів трудової книжки та документів про стаж;

- всі сторінки трудової книжки у хронологічному порядку та поля відповідних документів придатні для сприйняття їх змісту, зокрема дані про серію та номер бланків документів;

- рекомендована роздільна здатність при скануванні - 300 dpi, формат зображення має бути jpg або pdf;

- розмір кожного файлу не має перевищувати 1 Мб.

Також переглядайте публікацію "Облік трудової діяльності: від паперової до електронної форми" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини