Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бюджетне відшкодування неможливе за отриманими послугами від нерезидента – неплатника ПДВ

Реклама

ДПС попереджає про те, що вже більше 6,5 років ПКУ не передбачає бюджетне відшкодування у випадку взаємовідносинах із нерезидентом, який не зареєстрований платником ПДВ.

До 1 січня 2015 року норми п. 200.4 ПКУ передбачали можливість бюджетного відшкодування ПДВ у разі отримання від нерезидента послуг на митній території України. Сума такого відшкодування дорівнювала сумі податкового зобов'язання, включеного до податкової декларації за попередній період за отримані від нерезидента послуги отримувачем послуг. Однак Законом № 71-VIII цей пункт було викладено в новій редакції і такої можливості уже немає

Як свідчать дані поданих податкових декларацій з ПДВ, окремі платники податків продовжують керуватися нормами, які давно втратили чинність.

Тому податківці вкотре повторюють, що не можна задекларувати до бюджетного відшкодування суми ПДВ, нараховані за операціями із отримання послуг від нерезидента, не зареєстрованого як платник ПДВ, місце постачання яких розташоване на митній території України. оскільки такі суми не сплачують ні постачальнику послуг, ні до Держбюджету.

В нагоді стане публікація "Бюджетне відшкодування ПДВ: процедура отримання" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини