Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Директор відкривав картки і отримував оплату за товар - ДПС донарахувала мільйони податків

Реклама

ГУ ДФС у Херсонській області ще у липні 2016 року за матеріалами Держфінмоніторингу розпочало кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановили, що особа, будучи засновником та директором підприємства, яке оптово торгувало фарфором, скляним посудом та засобами чищення, упродовж 2012 - 2016 років імпортувало вказану продукцію з Російської Федерації. Директор відкрив на своє ім`я розрахункові рахунки у двох банківських установах. Згодом за домовленістю з рядом осіб, які придбавали фарфоровий та скляний посуд, для подальшої реалізації вказаної продукції без сплати податків, оформив їм доступ до рахунків за допомогою карток Visa Elektron. У такий спосіб він надав можливість цим особам самостійно здійснювати розрахункові операції за отриману продукцію. Упродовж майже 4,5 років отримував на ці рахунки кошти від групи громадян-покупців та переводив їх у готівку без подання декларацій і сплати податків.

За результатами перевірки встановили заниження ПДФО на загальну суму 5,98 млн. грн та військового збору на 266,6 тис. грн.

Платник податків обґрунтовував правомірність своєї позиції, зокрема тим, що відкриті банківські рахунки є рахунками підприємства, а не його особистими, а понад 50 млн гривень, які надійшли на них, є коштами від продажу продукції підприємства.

Проте в ГУ ДПС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі довели правомірність позиції контролюючого органу: рахунки, відкриті на ім'я громадянина, є його рахунками, як фізичної особи, а зараховані на них кошти - незадекларований та неоподаткований дохід.

Суди першої й апеляційної інстанцій відмовили особі у задоволенні позовних вимог. Тому вказана особа зобов'язана сплатити до бюджету донараховані податки на загальну суму 7,8 млн гривень.

За повідомленням в ГУ ДПС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі.

Користуйтеся в роботі публікацією "Як відобразити в бухобліку арешт коштів на розрахунковому рахунку підприємства" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на на канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини