Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС нагадала працюючим ФОПам умови звільнення від сплати ЄСВ "за себе"

Реклама

Починаючи із 1 січня 2021 року ФОПи, які мають основне місце роботи, звільнені від сплати за ЄСВ за місяці звітного періоду, за які роботодавець сплатив мінімальний страховий внесок за таких осіб. Такі особи можуть сплачувати ЄСВ самостійного за вказані місяці, але не менше мінімального страхового внеску. Норми передбачені Законом № 592.

До Дня бухгалтера ЛІГА:ЗАКОН має щедрі подарунки. До 16 липня діє спеціальна пропозиція на цифрові рішення LIGA360 для бухгалтерів. Заходьте за посиланням та дізнавайтеся про умови першими.

ДПС в ІПК від 07.06.2021 р. № 2284/ІПК/99-00-04-03-03-06 звертає увагу на два моменти:

1. ФОП повинен на загальних підставах сплачувати ЄСВ за місяці, у яких роботодавець не сплатив страховий внесок або сплатив у розмірі менше мінімального страхового внеску.

2. Не передбачено подання ФОПом додаткових документів для інформування ДПС про працевлаштування та сплату ЄСВ роботодавцем.

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини