Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада зробила крок для можливості ІТ-шникам стати Е-резидентами-підприємцями

Реклама

ВРУ прийняла за основу проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів" (№ 5270).

Документ передбачає тимчасові, до 31 грудня 2022 року, особливості та правила оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів-підприємців.

Е-резидентом-підприємцем може виступати Е-резидент, який зареєстрований на підставі його заяви через систему "Е-резидент" ФОПом, який обирає виключно спрощену систему і ставку єдиного податку для третьої групи без сплати ПДВ. Е-резидент-підприємець не зможе використовувати працю найманих осіб.

Е-резиденту-підприємець дозволять обрати виключно такі види господарської діяльності:

- видання комп'ютерних ігор (58.21 КВЕД);

- видання іншого програмного забезпечення (58.29 КВЕД);

- комп'ютерне програмування (62.01 КВЕД);

- інша діяльність у сфері інформаційних технологій і комп'ютерних систем (62.09 КВЕД);

- оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов'язана з ними діяльність (63.11 КВЕД).

В Мінцифри пояснюють, аби отримати статус е-резидента, іноземець подаватиме заяву на порталі е-резидентства та проходитиме перевірку згідно з чинним законодавством у СБУ та МВС. Обов'язкова для отримання статусу ідентифікація та верифікація особи в консульській установі. Після цього іноземець отримує ІПН, статус е-резидента та електронний підпис. Надання статусу та доступ до адміністративних послуг надаватимуть через портал Дія за допомогою використання е-резидентом Дія.Підпису.

Е-резидент-підприємець зможе відкрити рахунок лише в одній самостійно обраній ним банківській установі на території України.

Для цілей оподаткування Е-резидент-підприємець в інформаційній системі "Е-резидент" розміщуватиме мовою оригіналу та українською мовою:

- інформацію про відкриття розрахункових рахунків в банку-резиденті України;

- електронні копії договорів, пов'язаних з веденням господарської діяльності такого Е-резидента-підприємця;

- електронні копії первинних документів, які підтверджують здійснення господарських операцій такого Е-резидента-підприємця;

- інформацію про транзакції щодо надходження або списання коштів з банківських рахунків таких Е-резидентів-підприємців;

- декларації платника єдиного податку тощо.

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Підписуйтеся на на канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини