Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вказали, чи треба амортизувати безоплатно отримані ОЗ

Реклама

Податківці нагадали, що не підлягають амортизації та проводяться за рахунок відповідних джерел витрати на придбання/самостійне виготовлення невиробничих основних засобів, невиробничих нематеріальних активів (згідно з п.п 138.3.2 ПКУ).

Терміни "невиробничі основні засоби", "невиробничі нематеріальні активи" означають відповідно основні засоби, нематеріальні активи, не призначені для використання в господарській діяльності платника податку.

Нормами НП(С)БО 7 та Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку основних засобів, затверджених наказом МФУ від 30.09.2003 р. № 561, визначено відображення вартості безоплатно отриманих основних засобів та нарахування амортизації на них.

Таким чином, у податковому обліку не передбачено обмежень щодо нарахування амортизації на основні засоби, безоплатно отримані платником податку, тому такі основні засоби, які призначені для використання в господарській діяльності платника податку, підлягають амортизації згідно з п. 138.3 ПКУ.

Джерело: повідомлення ГУ ДПС у Запорізькій області.

Маєте питання щодо податку на прибуток? Відповіді знайдете в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини