Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада схвалила податкові та митні преференції для виробництва транспорту на електриці та газу

Реклама

Відразу два законопроекти про зміни до Податкового та Митного кодексів пройшли перше читання у Раді та були прийняті за основу.

Мова йде про законопроект № 3476 про зміни до ПКУ та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку галузі екологічного транспорту в Україні.

Тимчасово, до 1 січня 2026 року, будуть звільнені від ПДВ операції із ввезення на митну територію України та з постачання на митній території України нових транспортних засобів (у т. ч. вироблених в Україні), оснащених двигунами внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням, що працюють виключно на стисненому природному газі метані, зрідженому природному газі метані або біогазі, що класифікуються в товарній підпозиції 8701 20, товарних позиціях 8703, 8704 згідно з УКТ ЗЕД.

Також тимчасово, але до 1 січня 2031 року, звільнять від ПДВ операції з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту товарів, що ввозяться підприємствами, які мають, створюють або модернізують виробничі потужності для промислового виробництва транспортних засобів.

Вказане звільнення від оподаткування ПДВ передбачене застосовуватимуть, якщо ввезення товарів на митну територію України здійснюється підприємствами, для власного виробництва:

- транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами (одним чи декількома), що класифікуються в товарній позиції 8603 (тільки самохідні вагони трамвайні та вагони метро), товарній підпозиції 8701 20, товарних позиціях 8702-8705 згідно з УКТ ЗЕД;

- транспортних засобів, оснащених двигунами внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням, що працюють виключно на стисненому природному газі метані, зрідженому природному газі метані або біогазі, що класифікуються в товарній підпозиції 8701 20, товарних позиціях 8702-8705 згідно з УКТ ЗЕД;

- несамохідних трамвайних вагонів та вагонів метро, що класифікуються в товарній підкатегорії 8605 00 00 00 згідно з УКТ ЗЕД.

Аналогічні звільнення, але в частині ввізного мита, передбачені іншим законопроектом № 3477, який змінить норми МКУ.

Не витрачайте час на моніторинг законодавчих змін. LIGA360 надає доступ до актуальної бази законодавства та автоматично сповіщає про будь-які нововведення. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини