Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пояснила, чи штрафує бізнес за відсутність у фіскальному чеку штрих-коду

Реклама

В нормах чинного законодавства не передбачені штрафи за незазначення у фіскальному чеку штрихового коду товару - вказала ДПС в ІПК від 02.07.2021 р. № 2590/ІПК/99-00-07-05-01-06.

Фіскальний касовий чек на товари (послуги) за формою № ФКЧ-1, наведений у додатку 1 до Положення № 13, повинен містити обов'язкові реквізити, зокрема, такі як цифрове значення штрихового коду товару (вказують у випадках, передбачених законодавством, а у разі непередбачення - за бажанням платника).

Обов'язковому маркуванню штриховими кодами GS1 підлягають алкогольні напої та тютюнові вироби, примірники аудіовізуальних творів та фонограм, лікарські засоби та інші товари, маркування яких штриховими кодами передбачено законодавством України (п. 5 Положення № 255).

Тож, норми діючого законодавства щодо програмування штрихового коду товару у фіскальному касовому чеку носять рекомендаційний характер, та за бажанням суб'єкт господарювання може запрограмувати до фіскальної пам'яті РРО або програмного РРО разом з обов'язковими реквізитами штриховий код товару, у тому числі і у форматі EAN-13.

Користуйтеся публікацією "Програмні РРО: працюємо за порядками Мінфіну" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини