Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Норми про податкову амністію набрали чинності — декларування почнеться 1 вересня

Реклама

Уже 21 липня, внаслідок офіційного опублікування, набрали чинності Закон № 1539 (щодо запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету) та Закон № 1542 (щодо звільнення від відповідальності під час добровільного декларування фізичними особами належних їм активів). Про їх підписання Президентом ми вже повідомляли.

Громадяни України отримали право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. При цьому у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. Із задекларованих активів громадянин повинен буде сплатити збір.

Декларант може вказати серед активів валютні цінності (крім коштів у готівковій формі), цінні папери, рухоме та нерухоме майно, зокрема об'єкти незавершеного будівництва, частки у майні юридичних осіб, які знаходяться в Україні чи за кордоном.

Якщо громадянин сплатить усі необхідні збори, держава гарантує йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія: спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Тільки у липні можна отримати професійні рішення LIGA360 для бухгалтерів та аудиторів зі знижкою 30%. Щоб отримати свою спеціальну пропозицію, заповніть форму.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини