Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи вважають податківці заправку техніки у рамках підряду реалізацією пального

Реклама

Заправка найманого транспорту в паливний бак автомобіля, який буде використовуватися за договором підряду, при виконання умов зазначених в підпункті "б" пп. 14.1.212 ПКУ, відноситиметься до власного споживання та не вважється реалізацією пального у розумінні пп. 14.1.212 ПКУ.

До власного споживання відносяться операції із заправлення пальним за договорами підряду при одночасному виконанні таких умов:

  • замовники за договорами підряду не здійснюють реалізацію пального іншим особам, крім реалізації бензолу поза межами митної території України в митному режимі експорту;

  • заправлення здійснюється в паливний бак машин, механізмів, техніки та обладнання для агропромислового комплексу, паливний бак транспортних засобів спеціального призначення або паливний бак спеціального обладнання чи пристрою, які:

1) призначені для виконання робіт на землях сільськогосподарського або лісового призначення, на землях, наданих гірничим підприємствам для видобування корисних копалин та розробки родовищ корисних копалин, а також для виконання робіт з будівництва доріг;

2) належать іншим особам;

3) виконують роботи протягом строку дії договору підряду виключно на зазначених вище землях, що перебувають у власності або користуванні замовника;

4) транспортні засоби, що здійснюють заправлення в паливний бак машин, механізмів, техніки та обладнання для агропромислового комплексу, у паливний бак транспортних засобів спеціального призначення або в паливний бак спеціального обладнання чи пристрою, зазначені в підпункті "б" пп. 14.1.212 ПКУ, повинні бути обладнані витратомірами-лічильниками на кожному місці відпуску пального наливом з такого транспортного засобу.

Джерело: ІПК ДПС від 05.05.2021 р. № 1817/ІПК/99-00-09-03-02-06

Також читайте статтю "Заявки на переміщення пального: хто їх має подавати і як це робити" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини