Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оплату за товар в декількох формах відображають у фіскальному чеку за списком – ДПС

Реклама

В ДПС відповіли торговцям, чи можна приймати кілька видів оплати (готівка, електронний платіжний засіб, подарунковий сертифікат) за один чи декілька товарів при застосуванні РРО та яким буде розрахунковий документ РРО при застосуванні такої змішаної оплати.

Серед обов'язкових реквізитів фіскального касового чеку на товари (послуги) вказано позначення форми оплати (готівкою, електронним платіжним засобом, у кредит, тощо), суму коштів за цією формою оплати та валюту операції (рядок 18). Про це йдеться у п. 2 розділу ІІ Положення № 13.

Вказаний рядок 18 фіскального чека повторюють відповідно до кількості різних форм оплати (п. 6 розділу ІІ Положення № 13). Якщо оплачено товар лише в готівковій формі, то дозволяється не друкувати цей рядок.

Отже, при оплаті покупцем товару за декількома формами та їх способами, наприклад, частково готівкою, а частково електронним платіжним засобом (платіжною карткою) чи подарунковим сертифікатом, у фіскальному чеку зазначають всі способи оплати із сумами, сплаченими за кожною формою, без будь-яких обмежень щодо кількості способів, які будуть використані при продажу. Водночас кількість рядків у фіскальному чеку із зазначенням форми оплати та сплаченою за нею суми має відповідати кількості способів оплати.

Джерело: ІПК ДПС від 27.05.2021 р. № 2099/ІПК/99-00-07-05-01-06.

Маєте питання щодо РРО? Відповіді знайдете в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Не проґавте знижку 30% на цифрові рішення LIGA360 для бухгалтера й аудитора. Переходьте за посиланням, щоб отримати спеціальну пропозицію. Пропозиція обмежена.

Підписуйтеся на на канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини