Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Восени у Києві та низці інших міст тарифи на гарячу воду й опалення виростуть на 30-40% — КМДА

Реклама

Восени у Києві і низці інших українських міст тарифи на гарячу воду та опалення зростуть на 30?40%. Про це сказав на брифінгу заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв. Причиною посадовець назвав те, що 20 травня в Україні припинив діяти механізм покладання спеціальних обов'язків (ПСО) на постачання природного газу для підприємств теплокомуненерго. В результаті Нафтогаз змінив умови та ціну закупівлі газу, скасувавши механізм післяплати. "Зараз ціна [на газ на вільному ринку - Ред.] стрімко зростає в порівнянні з минулим роком. Просто катастрофічний ріст ціни на природний газ. Так, НАК Нафтогаз запропонував фіксовану ціну на тривалий період, але вона вища, ніж була в попередніх тарифах і на сьогоднішній день є об'єктивна передумова для перегляду тарифів і їх відносного збільшення" - сказав заступник голови КМДА.

У результаті вже з 1 жовтня Київтеплоенерго планує збільшити тарифи. Середньозважена вартість 1 гігакалорії тепла буде на рівні 2151,77?2433,90 грн/м кв (залежно від типу приєднання будинку), а тариф на гаряче водопостачання - 109,55?122,17 грн/м куб.

За словами заступника голови КМДА, у цей надзвичайно важкий і для теплопостачальників, і для споживачів період, доцільним було б використати на потреби виробництва теплової енергії для населення значно дешевший газ власного видобутку.

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Спробуйте рішення LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" та "Інтербух", а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини