Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Додаткову відпустку на дітей педпрацівники можуть брати упродовж року

Реклама

Керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам надають щорічну основну відпустку тривалістю до 56 календарних днів згідно із Порядком, затвердженим постановою КМУ від 14.04.1997 р. № 346.

В п. 2 цього Порядку вказано, що щорічну основну відпустку повної тривалості надають в період літніх канікул незалежно від часу прийняття їх на роботу.

Проте, попри право на щорічну основну відпустку, педпрацівники можуть розраховувати за наявності у них таких прав й на інші види відпусток.

Зокрема, жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину з інвалідністю, або яка усиновила дитину, матері особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, одинокій матері, батьку дитини або особи з інвалідністю з дитинства підгрупи A I групи, який виховує їх без матері (у т.ч. у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла під опіку дитину або особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, чи одному із прийомних батьків, надають щорічно додаткову оплачувану відпустку тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (ст. 19 Закону про відпустки).

Така відпустка належить до соціальної і не відноситься до виду щорічних відпусток. Тож на неї не поширюються норми щодо щорічних відпусток, крім випадків, прямо передбачених законом.

Джерело: лист Мінекономіки від 12.03.2021 р. № 4709-06/15799-09.

Маєте питання щодо відпусток? Відповіді знайдете в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Як отримати знижку 30% на цифрове рішення LIGA360: Бухгалтер? Заповніть форму на сайті.

Підписуйтеся на на канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини