Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть держслужбовці отримати і використовувати незахищений електронний підпис

Реклама

Працівники державних органів влади та державних установ можуть отримати удосконалений електронний підпис у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС на незахищеному носії (в т.ч. для внутрішнього використання) виключно як фізична особа, без зазначення ідентифікаційних даних відповідної державної установи у сертифікаті відкритого ключа.

Пунктом 4 Порядку № 749 визначено, що державні установи та їх працівники для засвідчення чинності відкритого ключа використовують лише кваліфіковані сертифікати відкритих ключів.

Підписувачі - представники державної установи використовують виключно кваліфіковані сертифікати відкритих ключів підписувачів - представників державної установи та захищені носії особистих ключів.

Інші працівники державної установи для підготовки, погодження та підписання проектів електронних документів використовують кваліфіковані сертифікати відкритих ключів підписувачів - представників державної установи або особисті кваліфіковані сертифікати відкритих ключів, в яких не зазначаються ідентифікаційні дані відповідних державних установ.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 301.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Де бухгалтеру знаходити відповіді на робочі питання? У системі LIGA360:Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою. Тільки у липні професійне рішення LIGA360 надається зі знижкою 30%. Заповнюйте форму прямо зараз, адже пропозиція обмежена.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини