Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінить Порядок підтвердження трудового стажу

Реклама

Мінсоцполітики винесло на обговорення проект постанови КМУ "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 серпня 1993 р. № 637". Йдеться про коригування Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній.

Нагадаємо, що 10 червня цього року Законом № 1217 було запроваджено ведення трудових книжок в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування (ДРЗСС). А у ч. 4 ст. 20 Закону про ЄСВ передбачено, що на кожну застраховану особу заводиться персональна електронна облікова картка, до якої включаються такі відомості, зокрема, як частина картки, що відображає трудову діяльність особи, у тому числі за період до 1 січня 2004 року (електронна трудова книжка). Відомості стосовно періодів роботи та інших періодів, які зараховувалися до стажу роботи, та займаних особою посад за період до набрання чинності Законом № 1217 вносяться до даних реєстру застрахованих осіб ДРЗСС на підставі трудової книжки особи, а за відсутності її або відповідних записів у ній - на підставі документів, передбачених вище згаданим Порядком.

Ось тому Мінсоцполітики і пропонує оновити Порядок наступними нормами:

- основним документом, що підтверджує стаж роботи за період до впровадження системи персоніфікованого обліку, є трудова книжка;

- документи, визначені Порядком, є підставою для внесення даних до частини персональної електронної облікової картки застрахованої особи реєстру застрахованих осіб ДРЗСС (електронна трудова книжка), що відображає трудову діяльність особи, у тому числі за період до 1 січня 2004 року;

- документами, які підтверджують вік, можуть бути свідоцтво про народження або паспорт (чинна норма дозволяє підтверджувати ще й довідкою житлово-експлуатаційних або інших організацій за місцем проживання/реєстрації).

Слідкуєте за змінами трудового законодавства? У системі LIGA360:HR-Менеджер можна налаштувати автоматичні сповіщення для будь-яких НПА та свіжих новин з кадрової теми. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини