Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМДА дала інструкцію як директорам і ФОПам замовити спецперепустки на час локдауну в Києві — решті пасажирів будуть блокувати картки

Реклама

Столиця готується до ймовірного погіршення епідеміологічної ситуації з захворюваністю на Covid-19: запрацювала в тестовому режимі електронна система подачі заявок, за якою можна буде отримати спеціальні перепустки для проїзду в громадському транспорті на випадок посилення карантинних обмежень. Підприємства, установи та організації усіх форм власності мають змогу заздалегідь оформити заявки, аби мати час пройти необхідні погодження. Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба. «Ми не хочемо, щоб третя хвиля застала столицю зненацька. Тому готуємось завчасно за всіма напрямами: медицина, освіта, інфраструктура», - сказав він.

Для замовлення спеціальних перепусток керівникам підприємств та фізичним особам-підприємцям потрібно виконати наступні дії:

КРОК 1. Авторизуватись у системі за допомогою КЕП (кваліфікований електронний підпис). Керівник може додати до 10 довірених осіб, що матимуть доступ до системи.

КРОК 2. Заповнити електронну форму заявки. Важливо: підприємствам потрібно обґрунтувати критичну необхідність працювати в локдаун. Для юридичних осіб необхідно вказати код ЄДРПОУ, для фізичних осіб-підприємців - види діяльності відповідно до КВЕД.

КРОК 3. Чекати на відповідь, що надійде на електронну пошту, зазначену в заявці. У разі отримання позитивного рішення про надання спецперепусток - ввести повний список співробітників, вказати дані та номер транспортної картки Київ Цифровий кожного працівника.

Усіх працівників, поданих у списку, будуть перевірятись щодо працевлаштування в зазначеній установі, підприємстві чи організації.

КРОК 4. Інформацію про підтвердження або відмову у видачі спецперепусток кожного працівника можна отримати у системі.

Якщо підприємство отримало дозвіл, то після внесення даних про співробітника транспортна картка працівника активується автоматично. Щоб скористатися громадським транспортом працівнику потрібно мати транспортну карту. Перевірити наявність спеціальної перепустки працівник зможе самостійно, завантаживши на смартфон застосунок Київ Цифровий та додавши транспортну карту. Працюватимуть картки трьох видів - транспортна картка нового зразка, старого зразка та картка Киянина. Транспортні картки, власники яких не отримали право на спецперепустку, на час локдауну будуть заблоковані.

Бажаєте дізнатись, що про компанію думають кандидати на роботу? Спробуйте рішення LIGA360:HR-Менеджер. Тут можна налаштувати моніторинг всіх видів ЗМІ, включно з сайтами відгуків та пошуку роботи. Більше за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини