Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли долар буде по 30 і якою буде фіскальна політика – думка експертів КШЕ

Реклама

"У кінці 2021 року курс гривні до долара становитиме 28.2 грн. за дол. США, після чого щорічно знецінюватиметься темпами не вищими за 3%. Наприкінці 2023 року курс гривні збільшиться до 30 грн за дол. США", - йдеться у Макроекономічному прогнозі (липень 2021) від аналітиків Київської школи економіки.

Експерти вважають, що випробуванням для гривні стане вересень цього року, період максимальної виплати зовнішнього боргу в 3 млрд доларів США: вкупі з високою інфляцією виплата боргів обумовлюватиме знецінення гривні після тимчасового укріплення у липні-серпні цього року.

Відміна пільгового тарифу на електроенергію та обмеження ціни на газ з другого кварталу означатиме більший внесок цін послуг ЖКГ, як і сильнішу роль ринкового підходу щодо утворення їх ціни. Відповідно цього року інфляція зросте до 8.7% (попередній прогноз 7.3%). Стабілізація світових цін в наступні роки та стримуючий тиск з боку монетарної влади сприятиме зниженню інфляції, що наприкінці 2022 року знизиться до 4.3%, та перебуватиме на цілі в 5% у 2023 році.

Також у КШЕ зауважують, що характер фіскальної політики зміниться в сторону консолідації, податкова дисципліна стане жорсткішою, це витіснятиме позитивний ефект від інфраструктурного будівництва

Хочеш автоматизувати свою роботу? Понад 50 інструментів для бухгалтерів є у LIGA360. Спробуй з тестовим доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини