Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Усіх абонентів мобільного зв’язку хочуть ідентифікувати до 2025 року

Реклама

Комітет з питань цифрової трансформації ВРУ виніс на громадське обговорення законопроект щодо ідентифікації користувачів електронних комунікаційних послуг.

Документ зводиться до того, що кінцевий користувач електронних комунікаційних послуг буде зобов'язаний здійснити ідентифікацію у постачальника цих послуг у порядку, встановленому правилами надання та отримання послуг. Це можна буде зробити й дистанційно.

Закон у разі його ухвалення запрацює із 01.01.2022 року, але до 01.01.2025 року дозволять отримувати комунікаційні послуги неідентифікованим абонентам.

Таку ініціативу пов'язують із стрімким розвитком цифрової економіки, а ідентифікація абонентів стає важливою складовою системи безпеки для захисту персональних даних користувачів. Адже зараз багато хто користується Інтернет-банкінгом, отримують виписки на свої мобільні телефони, замовляють товари та послуги онлайн. Разом з цим зростають і ризики шахрайства. Внаслідок викрадення телефонів, у пам'ять яких були внесені персональні дані, виникають прикрі ситуації з банківськими рахунками.

На сьогодні більшість абонентських номерів вже "прив'язані" до конкретних осіб через банківські послуги, тому реєстрація у постачальників електронних комунікаційних послуг стане лише формальністю. В той же час вона створить умови для застосування надійного захисту абонентів від шахрайських схем.

Джерело: сайт ВРУ.

Поставте на контроль свою нерухомість в сервісі SMS-Маяк, щоб миттєво отримувати сигнали про зміни в Реєстрі речових прав. Це допоможе вчасно звернутися до державного реєстратора та до суду, і зупинити незаконні дії. Спробуйте зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини