Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 8 серпня заборонено продавати ліки дітям – Закон

Реклама

Із 8 серпня діє Закон від 15.07.2021 р. № 1668-IX. Він вніс зміни до Закону про лікарські засоби та забороняє продаж лікарських засобів особам, які не досягли чотирнадцяти років (малолітнім особам).

Тепер забороняється реалізація (відпуск) лікарських засобів (у тому числі з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом, тобто через Інтернет) малолітнім особам, а також доставка лікарських засобів кінцевому споживачу - малолітній особі.

Якщо у особи, яка безпосередньо здійснює роздрібну торгівлю лікарськими засобами та/або доставку лікарських засобів кінцевому споживачу, виникли сумніви щодо досягнення 14-річного віку покупцем, то слід вимагати від покупця пред'явити паспорт громадянина України або інший документ, що підтверджує його вік. У разі відмови покупця надати такий документ реалізація (відпуск) лікарських засобів цій особі теж забороняється.

Щоб іти в ногу з вимогами чинного законодавства, користуйтеся інформаційно-правовою системою ЛІГА:ЗАКОН. Вона допоможе відслідковувати зміни в законодавстві. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини