Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Урядовий проект реконструкції хрущовок передбачає різні варіанти відселення мешканців – міністр

Реклама

Законопроект щодо комплексної реконструкції кварталів застарілого житла, про який ми вже розповідали, містить низку нововведень, які дозволять запустити процес оновлення житлового фонду в Україні. Про це заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

"Питання реконструкції кварталів застарілого житла в Україні має зрушитись з мертвої точки. До сьогодні, серед основних перепон, що заважали реалізовувати програми з реконструкції застарілого житла в містах, була, зокрема, недосконалість механізму. Розроблений Мінрегіоном законопроект містить низку змін до законодавства, які покликані усунути ці та інші проблемні питання та дозволить розпочати органам місцевого самоврядування процес оновлення житлового фонду", - зазначив Олексій Чернишов.

Так, серед ключових змін, що передбачені законопроектом:

- запровадження алгоритму прийняття рішення про реконструкцію застарілого житла;

- реконструкції підлягатимуть не лише багатоквартирні будинки, а й наявні об'єкти соціально-транспортної інфраструктури, що розташовані в межах кварталу, який підлягає реконструкції;

- удосконалення процедури компенсації власникам застарілого житла;

- різні варіанти відселення мешканців кварталу під час проведення реконструкції;

- визначені заходи з реконструкції кварталу або мікрорайону: реконструкція багатоквартирних будинків, зокрема, це модернізація, з відселенням мешканців або без відселення чи знесення багатоквартирного будинку;

- розширений перелік джерел фінансування проектів реконструкції.

Бізнес захищає свою нерухомість з системою SMS-Маяк: це ефективний онлайн-контроль змін статусу нерухомості та земельних ділянок.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини