Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін доповнив перелік педагогів, які мають право на щорічну основну відпустку тривалістю 42 календарні дні

Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 11 серпня 2021 р. № 839 вніс зміни у додаток до Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам.

Відповідний додаток до Порядку доповнили розділом ІХ. Тим самим уряд відновив право педагогічних працівників навчально-методичних центрів професійно-технічної освіти на щорічну основну відпустку тривалістю 42 календарні дні.

Річ у тім, що минулого року до Порядку внесли зміни, якими скасували для указаних педагогів тривалі відпустки. Як наслідок, у 2021 році педагоги центрів мали відпустку тривалістю 24 календарних дні, як це передбачено Кодексом законів про працю України. Завдяки постанові № 839 працівники методцентрів зможуть, як і раніше, мати видовжений термін відпочинку, а також використати залишок днів основної відпустки до кінця 2021 року.

Правом на подовжену відпустку зможуть скористатися педагогічні працівники навчально-методичних центрів, які обіймають посади:

- директора, завідувача, начальника;

- завідувача лабораторії, кабінету;

- заступника директора (завідувача, начальника), діяльність якого безпосередньо пов'язана з організацією навчальної (наукової, методичної) роботи;

- методиста.

Слідкуєте за змінами трудового законодавства? У системі LIGA360:HR-Менеджер можна налаштувати автоматичні сповіщення для будь-яких НПА та свіжих новин з кадрової теми. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини