Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд вніс зміну до Порядку підтвердження наявного трудового стажу за відсутності трудової книжки

Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 11 серпня 2021 р. № 829 виклав у новій редакції пункт 12 Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній.

Ця норма передбачає, що громадянам, необґрунтовано притягнутим до кримінальної відповідальності, репресованим особам, яких у подальшому було реабілітовано, час тримання під вартою, час відбування покарання в місцях позбавлення волі та засланні, а також перебування на примусовому лікуванні зараховується до страхового стажу. Зарахування такого періоду здійснюється на підставі виданих уповноваженими органами довідок (документів) про реабілітацію (довідки суду, органів прокуратури чи досудового розслідування про закриття кримінального провадження або довідки суду про прийняття виправдувального вироку).

Раніше нормативно-правовими актами не було врегульовано випадки зарахування до страхового стажу таких періодів, якщо такі довідки (документи) про реабілітацію відсутні. Завдяки постанові № 829 у разі відсутності в особи необхідних довідок про реабілітацію, час утримання під вартою, час відбування покарання в місцях позбавлення волі та час перебування на примусовому лікуванні зараховуватиметься до страхового стажу реабілітованим особам на підставі відповідного судового рішення.

Є питання з кадрового обліку? У LIGA360 знайдете понад 3 тисячі експерних роз'яснень та алгоритмів дій для роботи. Замовте безкоштовний тест LIGA360:HR-Менеджер прямо сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини