Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці назвали умови для запитів на отримання ІПК щодо використання РРО при покупках в Інтернеті

Реклама

Пресслужба Державної податкової служби України звертає увагу платників податків, що фізичне використання платіжної картки та POS-терміналу або використання реквізитів платіжної карти (номеру, граничного строку використання та CVV/CVV2) та платіжного сервісу в мережі Інтернет, є розрахунковою операцією, у розумінні Закону № 265. Це призводить до обов'язку застосовувати РРО саме продавцями товарів, робіт чи послуг, на яких не поширюються пільги щодо здійснення розрахункових операцій без застосування РРО/ПРРО.

Також ДПС рекомендує при підготовці запитів на отримання індивідуальних податкових консультацій:

  • формувати звернення відповідно до вимог ст. 52 ПКУ;

  • зазначати практичні приклади використання платником податків конкретних електронних платіжних сервісів, для отримання оплати за товари (послуги), з метою формування однозначної та такої, що відповідає вимогам законодавства, відповіді;

  • надавати копії договору (договорів) про надання послуг з доставки таких товарів споживачам;

  • інформувати про спосіб (способи) здійснення оплати за товари (роботи, послуги) запропоновані споживачам;

  • надавати інформацію про конкретні інформаційно-телекомунікаційні ресурси (Інтернет-сайти, посилання на конкретні Інтернет-площадки тощо), де споживач може здійснити або ініціювати оплату.

Це дозволить, як стверджують у ДПС, надавати вмотивовані відповіді по суті заданих питань.

Також податківці наголосили, що саме суб'єкт господарювання зазначає на сайті свого інтернет-магазину доступні споживачам способи оплати товарів, робіт, послуг, що ним реалізуються. Таким чином незалежно від того, який посередник буде використаний для отримання коштів від їх продажу, обов'язок застосування або незастосування РРО/ПРРО учасниками відносин, в межах виконання умов договорів купівлі-продажу укладених дистанційно, залежить саме від способу оплати, який було запропоновано споживачам самим суб'єктом господарювання - кажуть у ДПС.

Хочете читати всі бухгалтерські видання та новини на єдиній платформі? Спробуйте систему LIGA360:Бухгалтер. Тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених видань та слідкувати за актуальними темами бухобліку. Замовляйте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини