Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Подані заяви-розрахунки на оплату лікарняних через кабінет на сайті ПФУ не підлягають оплаті — Фонд соцстраху

Реклама

Станом на сьогодні Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування 1 704 заяви-розрахунки від роботодавців для фінансування допомог за 2 867 е-лікарняними. Про це йшлося на селекторній нараді із керівництвом і фахівцями управлінь ВД ФССУ в областях і місті Києві.

«Готовим до сплати е-лікарняний стає на наступний день після дати завершення тимчасової непрацездатності працівника, статус е-лікарняного автоматично змінюється в кабінеті страхувальника. З цього моменту роботодавець має упродовж 10 календарних днів призначити працівнику матеріальне забезпечення та, якщо тривалість лікарняного понад 5 робочих днів або він підлягає оплати за кошти Фонду з першого дня , упродовж 5 робочих днів після призначення подати до ФССУ заяву-розрахунок для фінансування допомоги», - зауважила заступниця начальника управління - начальниця відділу матеріального забезпечення Анна Харченко.

Також вона зазначила, що на період перехідної моделі в разі вагітності та пологів лікарі мають видати паперовий листок непрацездатності. Формування медичних висновків і створення е-лікарняних з цієї причини непрацездатності під час перехідного періоду по впровадженню електронних лікарняних не передбачено.

Окремо Анна Харченко звернула увагу роботодавців на доступні механізми подання заяв-розрахунків за е-лікарняними - станом на сьогодні подати заяви-розрахунки за е-лікарняними можливо:

  • в електронному виді за допомогою клієнтського спеціалізованого програмного забезпечення із застосування електронного підпису/печатки,

  • або на паперових носіях.

«У кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду наявний інтерфейс подання заяви-розрахунку безпосередньо з кабінету - однак, на сьогодні це лише напрацювання візуального інтерфейсу, функціональна реалізація відсутня. Тобто у випадку подання роботодавцем заяви-розрахунку через кабінет на сайті Пенсійного фонду така заява-розрахунок не передається до органів Фонду соціального страхування України та не підлягає оплаті. Подати заяву на фінансування матеріального забезпечення в електронному вигляді роботодавці, як і раніше, можуть за допомогою клієнтського спеціалізованого програмного забезпечення», - говорить Анна Харченко.

Рекомендуємо аналітично-практичні публікації сучасного медіа для бухгалтерів «Інтербух» (скористайтеся тестовим 3-денним доступом або одразу сміливо придбайте собі незамінне джерело корисної інформації):

Маєте питання щодо розрахунку лікарняних та винагород? Відповіді знайдете в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання «БУХГАЛТЕР&ЗАКОН» та «Інтербух». Більше про переваги дізнайтеся за посиланням.

Тільки в серпні ЛІГА:ЗАКОН надає акційну пропозицію. Придбайте LIGA360 для однієї професійної ролі - отримуйте додатково місяць користування преміум-пакетом для юристів, бухгалтерів, HR, піарників чи служби безпеки на вибір. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини