Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи буде порушенням відсутність розбивки ПДВ за ставками у КОРО — ДПС

Реклама

Для торговців діють обов'язкові вимоги до розрахункових документів - нагадують у податковому відомстві.

При цьому, серед вимог до форми та змісту розрахункових документів:

- назва товару (послуги), вартість, літерне позначення ставки ПДВ (рядок 9);

- для СГ, що зареєстровані як платники ПДВ, - окремим рядком літерне позначення ставки ПДВ, розмір ставки ПДВ у відсотках, загальну суму ПДВ за всіма зазначеними в чеку товарами (послугами), на початку рядка друкуються великі літери "ПДВ" (рядок 20).

Рядок 20 фіскального чека повторюються відповідно до кількості податкових груп за різними ставками ПДВ.

Тож суб'єкт господарювання отримує у фіскальних звітних чеках РРО дані про обсяг розрахункових операцій, проведених за кожною ставкою ПДВ окремо, та суми ПДВ за кожною ставкою, а також має можливість відображати таку інформацію у КОРО.

Втім, чинне законодавство не містить застережень щодо зазначення суб'єктом господарювання у графах 6 і 8 розділу 1 КОРО даних за підсумком формування та друкування фіскального звітного чеку РРО про суми розрахунків з ПДВ та суми ПДВ загальними сумами без розділення за окремими ставками, отже такі дії не призведуть до порушення податкового та іншого законодавства.

Докладніше про «Форму та зміст розрахункових документів» можна дізнатися з модуля Ситуації.

Маєте питання щодо бухгалтерського обліку? З ним допоможе комплекс інформаційно-аналітичних продуктів LIGA360: Бухгалтер. Тут зібрані усі щоденні ситуації для бухгалтера, а також є консультації особистого експерта. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Джерело: ІПК ДПС від 14.06.2021 р. № 2380/ІПК/99-00-07-05-01-06

Купуйте LIGA360 у серпні - отримуте місяць користування преміум-пакетами для двох ваших колег. На вибір надаються професійні рішення для юристів, бухгалтерів, HR, піарників, служби безпеки. Подробиці акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини