Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПФУ встановить черговість подання відомостей для створення електронних трудових книжок

Реклама

Починаючи із 10.06.2021 року діє Закон № 1217, який дав старт обліку трудової діяльності працівника в електронній формі, відмови від паперової трудової книжки та переведення даних про трудовий стаж в електронну форму.

Механізм подання відомостей про трудову діяльність працівника, ФОП, фізособи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі, визначений постановою Правління ПФУ від 12.03.2021 р. № 11-1, яка чинна із 23.07.2021 року.

До цієї постанови ПФУ пропонує зміни, які втілені в проекті постанови "Про порядок та черговість подання відомостей для створення електронних трудових книжок".

По-перше, вимагатимуть аби відомості про трудову діяльність працівника в електронній формі подавались в будь-який період упродовж 5 років з дня набрання чинності Законом № 1217, але з урахуванням першочергового подання та опрацювання відомостей про трудову діяльність осіб, яким до настання пенсійного віку залишилося 2 і менше років, та про трудову діяльність осіб за період до 1 липня 2000 року.

По-друге, уточнять, що відомості про трудову діяльність працівника будуть подавати до територіального органу ПФУ працівник особисто або через вебпортал електронних послуг ПФУ в електронній формі з обов'язковим накладанням кваліфікованого електронного підпису працівника, страхувальника або представника страхувальника, якому керівник страхувальника делегував відповідні повноваження.

По-третє, не доведеться сканувати сторінки трудової книжки, до яких не внесено записи.

Користуйтеся у роботі статтями:

- "Е-трудова книжка: що робити з новими записами в паперовій формі";

- "Перехід на електронні трудові книжки: як передати відомості до Пенсійного фонду".

Читайте більше в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини