Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли податковий кредит можливий лише за касовим чеком - ДПС

26 серпня 2021, 09:25
2881
0
Реклама

За відсутності податкової накладної платник податку може віднести до податкового кредиту суми ПДВ за придбаними товарами/послугами на підставі касових чеків, які відповідають вимогам пп. "б" п. 201.11 ПКУ. Зокрема, в них загальна сума отриманих товарів/послуг повинна не перевищувати 200 грн (без ПДВ) за день. Якщо сума придбаних товарів/послуг, вказана у касовому чеку, перевищує 200 гривень без урахування податку (з ПДВ - 240 грн), то платник ПДВ не має права віднести до складу податкового кредиту суму ПДВ на підставі такого касового чека.

Враховуючи те, що платник податку у разі відсутності податкової накладної не має права віднести до складу податкового кредиту ні всю суму ПДВ, ні її частину, вказану у касовому чеку, в якому загальна сума отриманих товарів/послуг перевищує 200 грн без ПДВ (з ПДВ - 240 гривень), то, відповідно, такий чек у розділі II податкової декларації з ПДВ не відображають.

При списанні таких товарів (у зв'язку з чим вони не можуть бути використані у господарській діяльності) податкові зобов'язання відповідно до п.198.5 ПКУ не нараховують.

Джерело: ІПК ДПС від 13.07.2021 р. № 2740/ІПК/99-00-21-03-02-06.

Також користуйтесь публікаціями:

- "Компенсувальні ПДВ-зобов'язання: необоротні активи та МШП";

- "Компенсувальні ПДВ-зобов'язання: негосподарське використання запасів";

- "Компенсувальні ПДВ-зобов'язання: повернення запасів, списання та знецінення".

Отримайте доступ до професійних видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН в єдиному рішенні. А ще тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених ресурсів. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини