Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна на одну особу отримати декілька КЕП та коли дистанційно продовжити дію КЕП

Реклама

Кваліфікований електронний підпис (далі - КЕП) - удосконалений електронний підпис, який створюють з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису і він базується на кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа.

Водночас Закон України "Про електронні довірчі послуги" від 05.10.2017 р. № 2155-VIII не обмежує суб'єкта господарювання аби мати декілька КЕП.

Тому суб'єкт господарювання може отримати декілька КЕП на одну і ту ж саму особу. Такі отримані КЕП є різними, оскільки засобами кваліфікованого електронного підпису чи печатки забезпечується належний рівень унікальності пари ключів, які ними генеруються.

Про це нагадали в ГУ ДПС у Харківській області.

Їх колеги із Рівненської області також відповіли, за скільки днів до закінчення дії кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів користувач може повторно (дистанційно) сформувати сертифікати за електронним запитом On-line?

Не пізніше дня, який передує дню закінчення строку чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, отриманих від Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС, користувач може повторно (дистанційно) сформувати сертифікати за електронним запитом On-line або за допомогою програмного забезпечення "ІІТ Користувач ЦСК-1".

Аби уникнути помилок при повторному (дистанційному) формуванні сертифікатів за електронним запитом, податківці рекомендують зробити такі дії за декілька днів до закінчення строку чинності сертифікатів.

Контролюйте звітність, сплату податків, економте час на пошук типових договорів і форм, слідкуйте за змінами законодавств в системі LIGA360: Бухгалтер. Придбайте систему прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини