Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ділянки розташовано в різних населених пунктах у складі однієї ОТГ – скільки декларацій подавати

31 серпня 2021, 17:30
356
0
Реклама

ДПС листом від 05.07.2021 р. № 15125/6/99-00-04-01-03-06 нагадала що у рядку 7 Декларації з плати за землю зазначається "Код органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням земельної(их) ділянки(ок) за КОАТУУ". Для кожного такого органу складається окрема Декларація. Тож виникає питання стосовно подання податкової звітності, зокрема стосовно кількості звітних декларацій, якщо земельні ділянки розташовані в одній об'єднаній територіальній громаді, але на території різних населених пунктів, та щодо того, який код КОАТУУ зазначається в таких деклараціях (ОТГ чи населеного пункту).

Податківці в листі зазначили, що згідно з частиною першою ст. 10 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (далі - Закон) органи місцевого самоврядування - сільські, селищні, міські ради, що представляють відповідні територіальні громади та здійснюють від їх імені та в їх інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування, визначені Конституцією України, цим та іншими законами.

Населений пункт є адміністративно-територіальною одиницею і не є органом місцевого самоврядування (ст. 1 Закону).

Таким чином, платник плати за землю - власник декількох земельних ділянок, що розташовані у населених пунктах, територія яких входить до однієї територіальної громади, подає до відповідного контролюючих органу одну Декларацію.

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Спробуйте рішення LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини