Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для яких товарів обов’язковий штрих-код у чеку – ДПС

6 вересня 2021, 13:30
4147
0
Реклама

ДПС пояснила, що норми законодавства, що передбачають програмування штрихового коду товару у фіскальному касовому чеку, носять рекомендаційний характер для товарів, які не є підакцизними.

Тобто суб'єкт господарювання за бажанням може запрограмувати до фіскальної пам'яті РРО та/або програмного РРО разом з обов'язковими реквізитами розрахункового документу, штриховий код товару.

Нагадаємо, що п. 2 розд. II Положення № 13 визначено: фіскальний касовий чек на товари (послуги) за формою № ФКЧ-1, наведений у додатку 1 до Положення № 13 має містити обов'язкові реквізити, зокрема, такі як цифрове значення штрихового коду товару (зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством, а у разі непередбачення - за бажанням платника) (рядок 8 фіскального касового чека).

Обов'язковому маркуванню штриховими кодами GS1 підлягають, зокрема, алкогольні напої та тютюнові вироби, лікарські засоби та інші товари, маркування яких штриховими кодами передбачено законодавством України (п. 5 Положення про штрихове кодування товарів, що затверджене наказом Мінекономіки від 20.08.2002 р. № 255).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.10 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Спробуйте рішення LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини