Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держслужбовця, якого попереджено про наступне звільнення із займаної посади, можна звільнити до закінчення строку попередження – НАДС

Реклама

НАДС оприлюднило роз'яснення від 02 вересня 2021 р. № 138 р/з щодо скорочення строку попередження про наступне звільнення із займаної посади державної служби. Зокрема, вказали: державного службовця, якого попереджено про наступне звільнення із займаної посади, може бути звільнено до закінчення строку попередження на підставі пунктів 1, 1-1 статті 87 Закону № 889-VIII, якщо він сам виявив бажання бути звільненим у визначений ним термін шляхом подання заяви суб'єкту призначення або керівнику державної служби про скорочення строку попередження про наступне звільнення у довільній письмовій формі.

Частиною четвертою статті 87 Закону № 889-VIII передбачено, що у разі звільнення з державної служби на підставі пунктів 1 та 1-1 частини першої цієї статті державному службовцю виплачується вихідна допомога у розмірі двох середньомісячних заробітних плат. На думку НАДС, така вихідна допомога є обов'язковою, в тому числі й у разі скорочення строку попередження про наступне звільнення.

Є питання з кадрового обліку? У LIGA360 знайдете понад 3 тисячі експерних роз'яснень та алгоритмів дій для роботи. Замовте тестовий доступ до LIGA360:HR-Менеджер прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини