Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС не допускає можливість окремо скачувати електронні чеки із сайту продавця

Реклама

Закон про РРО передбачає надавати клієнту розрахунковий документ встановленої форми та змісту, який може бути створений в паперовій та/або електронній формі.

Проте, якщо керуватися ст. 3 Закону про РРО, то фіскальний чек можна відтворити в електронній формі, у т. ч., але не виключно, з відтворюванням на дисплеї РРО чи дисплеї пристрою, на якому встановлений програмний РРО, QR-коду, який дозволяє особі здійснювати його зчитування та ідентифікацію із розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому міститься, та/або надіслати електронний розрахунковий документ на наданий особою абонентський номер або адресу електронної пошти.

Чи доступні інші способи надати клієнту можливість завантажити електронний фіскальний чек?

Підприємство спитало у податківців, чи можна надавати клієнту не розрахунковий документ встановленої форми та змісту, а спеціальний ідентифікатор, за допомогою якого клієнт зможе завантажити належний йому розрахунковий документ за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи підприємства, яка включає в себе його офіційний сайт, особистий кабінет клієнта.

ДПС проти такого варіанту. Податкова служба уважає, що припущення підприємства про наявність варіативності та невичерпності способів надання розрахункового документу встановленої форми та змісту, стосується лише електронних розрахункових документів встановленої форми та змісту і способів його відтворення (візуалізації) на дисплеях РРО, пристроїв на яких встановлені програмні РРО, надання можливості надсилати його на адресу електронної пошти або абонентський номер, наданий таким клієнтом.

Однак підприємство планує надавати (надсилати) клієнту не електронний розрахунковий документ встановленої форми та змісту, а спеціальний ідентифікатор, для можливості завантаження такого документу через Інтернет-сайт підприємства.

Такий спосіб - пряме порушенням вимоги щодо надання саме розрахункового документа встановленої форми та змісту споживачу, яка встановлена п. 2 ст. 3 Закону про РРО.

Джерело: ІПК ДПС від 31.08.2021 р. № 3164/ІПК/99-00-07-05-01-06.

Додатково ознайомтесь зі статтями:

- "Чи підтверджує витрати підзвітних коштів нефіскальний чек або чек із неповними реквізитами";

- "Фіскальний чек на загальну суму, яка перевищує 240 грн: що з ПДВ".

Більше аналітики в LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Усі переваги дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини