Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сертифікати про вакцинацію від коронавірусу будуть чинними рік, а не 180 днів – рішення КМУ

Реклама

Уряд продовжив строк дії COVID-сертифікатів: тепер вони будуть чинними до 1 року (365 днів). Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Відповідні зміни принесла Постанова № 954, про яку ми вже детально розповідали, адже вона з 20 вересня доволі сильно змінить Постанову № 1236 та Постанову № 677, запроваджуючи нові правила щодо карантинних обмежень.

У питанні про подовження строку дії сертифікатів, як пояснює М. Федоров, йдеться про нові «жовті» та «зелені» внутрішні сертифікати, які будуть введені за новими карантинними нормами. «Жовтий» сертифікат буде генеруватися після першої дози вакцини та буде дійсним 120 днів. «Зелений» можна отримати після повного курсу вакцинації, строк його дії - 365 днів.

«Це рішення дозволить нам не зупиняти навчальний процес та роботу бізнесу, якщо доведеться ввести жорсткі обмеження», - зауважив міністр.

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини