Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли податківці визнають помилкові надходження доходом ФОП

20 вересня 2021, 13:50
428
0
Реклама

У разі якщо отримана фізичною особою - підприємцем на його розрахунковий рахунок помилково перерахована сума коштів була повернена, то така сума не буде зарахована до складу доходу - констатують у податковому відомстві.

Нагадаємо, для цілей оподаткування платники зобов'язані вести облік показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів.

З 01 січня 2021 року фізоби - підприємці - платники єдиного податку І і ІІ груп та платники єдиного податку ІІІ групи, які не є платниками ПДВ, ведуть облік у довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів.

Для приватних підприємців, які обрали загальну систему оподаткування, та самозайнятих осіб і надалі залишається обов'язок ведення обліку доходів і витрат за типовою формою (п. 177.10 ПКУ).

Облік доходів та витрат може вестися в паперовому та/або електронному вигляді.

За неведення обліку доходів і витрат в паперовому та/або електронному вигляді фізична особа - підприємець на загальній системі оподаткування притягується до адміністративної відповідальності - попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 164-1 КУАП).

Докладніше про форму ведення обліку підприємцями читайте в матеріалі «Облік у ФОП: нова форма дохідно-витратної реєстрації» сучасного медіа для бухгалтерів «Інтербух».

Де бухгалтеру знаходити відповіді на робочі питання? У системі LIGA360:Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Джерело: роз'яснення ДПС у Дніпропетровській області

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини