Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повернення місячної звітності зі сплати ЄСВ – Кабмін схвалив законопроект

Реклама

Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб». Зокрема, запропоновано внести зміни до ПКУ в частині встановлення місячної звітності зі сплати єдиного внеску і податку на доходи фізичних осіб.

Як інформує Мінсоцполітики, проект Закону спрямований на вирішення проблеми своєчасності обчислення страхового стажу, призначення та отримання пенсійних та інших виплат за соціальним страхуванням.

Як відомо, з 1 січня 2021 року для платників єдиного внеску запроваджено подання звітності про нарахування ЄСВ у складі звітності з ПДФО, яка відповідно до вимог ПКУ подається протягом 40 календарних днів після закінчення звітного кварталу. А ось до 2021 року звітним періодом для платників єдиного внеску був календарний місяць.

На думку урядовців, що встановлення квартального звітного періоду спричиняє відтермінування надходження до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування інформації, що використовується для призначення пенсійних та інших виплат за соціальним страхуванням.

Бажаєте отримувати сповіщення про зміни контрагентів й законодавства? Налаштуйте смарт-сигнали в LIGA360:Бухгалтер - і у вас завжди будуть актуальні реквізити контрагентів і нормативно-правова база. Замовляйте тестовий доступ, щоб спробувати усі інструменти LIGA360 для бухгалтерів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини