Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова служба розробляє порядок перевірок декларацій, поданих в рамках податкової амністії

Реклама

ДПС вказує, що в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації (далі - Декларація) не зазначають інформацію про джерела одержання (набуття) декларантом об'єктів декларування.

До того ж податкову перевірку не проводять щодо джерела отримання декларантом чи фізичною особою доходів, за рахунок яких було одержано (набуто) задекларовані таким декларантом активи або активи, передбачені п. 10 підрозділу 94 розділу ХХ "Перехідні положення" ПКУ.

Однак п. 15 підрозділу 94 розділу ХХ "Перехідні положення" ПКУ вимагає аби декларація підлягала перевірці у спеціальному порядку.

Подані декларації підлягають камеральній перевірці, яку орган ДПС проводить протягом 60 календарних днів, що настають за днем подання йому відповідної декларації (пп. 15.1 підрозділу 94 розділу ХХ "Перехідні положення" ПКУ).

Таку перевірку проводять для виявлення арифметичних та логічних помилок.

Наразі ДПС розробляє Порядок проведення камеральних перевірок одноразових (спеціальних) добровільних декларацій.

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Придбайте прямо зараз і користуйтеся перевагами.

Зверніть увагу, що нульові одноразові декларації в рамках податкової амністії не подаються до ДПС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини