Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які кадрові документи повинні бути у ФОПів

Реклама

В ГУ Держпраці в Одеській області вказали, чи повинен ФОП формувати накази при прийом на роботу, вести облік кадрових документів.

Треба враховувати, що прийнявши працівників на роботу, ФОП стає роботодавцем, а тому має виконувати вимоги, визначені КЗпП.

З огляду на п. 6 ч. 1 ст. 24 КЗпП підприємець укладає трудовий договір із фізособою обов'язково в письмовій формі.

Також підприємець повинен видати наказ (розпорядження) про прийняття працівника на роботу, указавши дату початку роботи. Адже без видання такого наказу підприємець не зможе заповнити форму Повідомлення про прийняття працівника на роботу, яку подають до ДПС.

Ознайомтеся із статтею "Повідомлення про прийняття на роботу: порядок заповнення та подання".

Усі шаблони та інструкції з кадрового обліку є у рішенні LIGA360:HR-менеджер. Замовте прямо зараз, щоб економити робочий час.

Наказ (розпорядження) оформлюють за типовою формою № П-1, затвердженою наказом Державного комітету статистики України від 05.12.2008 р. № 489. Проте його можна оформлювати за довільною формою, розробленою самостійно підприємцем.

Користуйтеся у роботі публікаціями:

- "Оформлення трудових відносин: кадрова документація за новими вимогами щодо прийняття та звільнення";

- "Кадрова звітність ФОПа: види й умови подання".

Більше аналітики в LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Усі переваги дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини