Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Згода на обробку персональних даних не вимагається від працівників - Уповноважений ВРУ з прав людини

Реклама

Уповноважений ВРУ з прав людини нагадав роботодавцям про неправомірне витребування згоди на обробку персональних даних у випадках, коли таку згода не вимагає Закон України "Про захист персональних даних".

При укладенні трудового договору громадянин зобов'язаний згідно ст. 24 КЗпП подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, трудову книжку (за наявності) або відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб, а у випадках, передбачених законодавством, - також документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров'я, відповідний військово-обліковий документ та інші документи.

Також переглядайте статтю "Перехід на електронні трудові книжки: як передати відомості до Пенсійного фонду". Спробуйте рішення LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Водночас в Законі України "Про захист персональних даних" встановлено, що обробку персональних даних проводять, зокрема, у випадках, передбачених законами України, у порядку, встановленому законодавством.

При реалізації права на працю обробку персональних даних здійснюють відповідно до КЗпП та інших нормативно-правових актів, трудового договору, а не на підставі окремої згоди на обробку персональних даних.

Тому гарантоване законом право особи на працю не може залежати від надання особою згоди на обробку персональних даних, а особа не може бути примушена роботодавцем до надання такої згоди.

Користуйтеся у роботі публікацією: "Оформлення трудових відносин: кадрова документація за новими вимогами щодо прийняття та звільнення". Більше аналітики в LIGA360: Бухгалтер, де об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Усі переваги дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини