Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи має роботодавець право на заходи впливу в разі відмови працівника від вакцинації

Реклама

Відмова працівників від вакцинації не дає права роботодавцеві застосовувати будь-які заходи впливу. Про це заявила під час круглого столу «Трудові права в умовах карантину» голова Комітету з трудового права НААУ Вікторія Поліщук.

«На сьогоднішній день роботодавець не має права застосовувати будь-які заходи впливу до працівника, якщо останній не бажає проходити вакцинацію. Більше того, у разі якщо роботодавець відсторонює працівника від роботи у зв'язку з відмовою від вакцинації проти COVID-19, то працівник може оскаржити таке відсторонення у судовому порядку», - наголосила голова профільного комітету НААУ. Вона уточнила, що «відмова працівника від вакцинації не може вважатися порушенням трудової дисципліни, а відповідно і підставою для звільнення працівника».

За словами Вікторії Поліщук, відсторонення працівника від роботи можливе тільки з підстав, що визначені законодавством, зокрема статтею 46 КЗпП. Про це йшлося в постанові Верховного Суду від 01 квітня 2020 року у справі № 761/12073/18. Це та ще понад 96 млн судових рішень можна знайти у системі VERDICTUM. Бажаєте отримати тестовий доступ до системи VERDICTUM - тисніть сюди.

Де читати професійну аналітику про управління персоналом? У робочому просторі LIGA360:HR-Менеджер! Налаштуйте свою персональну стрічку новин з обраних джерел, отримуйте доступ до аналітики з кадрового обліку, читайте коментарі експертів. Оберіть своє рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини