Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Наказ на перевірку можна оскаржувати, якщо не допустили інспекторів до спірної перевірки

Реклама

ГУ ДПС у Хмельницькій області проінформувало про виграну справу у платника податків, де суд підтвердив правомірність винесених податкових повідомлень-рішень на загальну суму 10,8 млн грн.

Шостий апеляційний адмінсуд в постанові від 01.09.2021 р. у справі № 640/23911/20 підтримав позицію податківців та зробив висновок про те, що оскарження наказу на проведення перевірки є невірно обраним способом захисту порушеного права, оскільки допуск до проведення перевірки відбувся, і контролюючий органо фактично реалізував свою компетенцію на проведення такої перевірки та оформлення її результатів.

Тексти судових рішень містить система VERDICTUM. Бажаєте отримати тестовий доступ до системи VERDICTUM - тисніть сюди.

Суд звернув увагу на те, що доводи апелянта про те, що в наказі має бути зазначено можливі порушення позивачем вимог законодавства, є помилковими через те, що відповідно до п. 81.1 ПКУ в наказі зазначаються, серед іншого, підстави для перевірки, визначені ПКУ, а не інформація про порушення суб`єктом господарювання норм відповідного законодавства.

Підставою винесення ГУ ДПС у Хмельницькій області оскаржуваного наказу на фактичну перевірку слугувала наявність інформації про порушення вимог законодавства в частині обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками, а також здійснення функцій, визначених законодавством у сфері пального.

Як результат, суд апеляційної інстанції резюмував, що відсутність обладнаних рівнемірів-лічильників та витратомірів-лічильників підприємством жодним чином не спростовано. Також платник не довів факт надіслання контролюючому органу заяви про внесення змін до ліцензії.

З рішенням Liga360: Бухгалтер перевіряйте постачальників, клієнтів, контрагентів, дізнавайтесь код ЄДРПОУ, адресу реєстрації, статус платника ПДВ. Щоб скористатись усіма перевагами замовте тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини