Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перекази через термінали на суму рівно 5000 грн дозволені із 8 жовтня

Реклама

07.10.2021 року опубліковано Закон України "Про внесення зміни до пункту 8 частини вісімнадцятої статті 14 Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" щодо уточнення окремих положень" від 09.09.2021 р. № 1733-IX. Він діятиме із 08.10.2021 року.

Фактично він вирішив ситуацію, коли фінмоніторинг не поширювався на переказ на суму 4999 гривень, а переказ на одну гривню більше, тобто на суму 5000 гривень уже підлягав фінамоніторингу, який вимагає ст. 14 Закону про фінмоніторинг.

Це створювало незручності як для користувачів платіжними терміналами самообслуговування, які не мали точної суми у вказаному розмірі 4999 гривень, так і банків та фінансових установ, котрі змушені налаштувати свої сервіси для видачі здачі в розмірі 1 гривні або ж відмовляли відправнику, який не ідентифіковано намагався переказати суму 5000 грн.

Тепер в ст. 14 Закону про фінмоніторинг внесли одне уточнення - передбачили незастосування фінмоніторингу до переказу коштів готівкою в межах України у сумі, що не перевищує 5000 гривень.

Це дозволяє переказувати без ідентифікації відправника суму рівно в 5000 грн, а не намагатися збирати купюри в 4990 грн, або ж ділити платежі на декілька.

Контролюйте звітність, сплату податків, економте час на пошук типових договорів і форм, слідкуйте за змінами законодавства. Вирішуйте будь-які робочі завдання з модулем “Ситуації для бухгалтера” та консультаціями експертів. Тестовий доступ до Liga360: Бухгалтер можна замовити тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини