Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як звітувати підприємцям, звільненим на початку року від сплати ЄСВ

Реклама

Головне управління ДПС в Одеській області повідомляє, що згідно з пп. 9-10.1 п. 9-10 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону про ЄСВ тимчасово звільнялися від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ фізичні особи - підприємці, які належать до першої групи платників єдиного податку, в частині сум, що підлягають нарахуванню, обчисленню та сплаті такими особами за періоди з грудня 2020 року по травень 2021 року за себе.

Ефективне управління бізнесом можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе бути в курсі всіх законодавчих змін та забезпечить надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА. Дізнайтеся більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ.

Такі особи можуть прийняти рішення про нарахування, обчислення та сплату єдиного внеску за зазначені періоди в розмірах та порядку, визначених Законом про ЄСВ. У такому разі інформація про сплачені суми зазначається у звітності про нарахування єдиного внеску за звітний період, визначений для таких осіб Законом про ЄСВ.

Фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку першої - третьої груп подають у складі податкової декларації платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі - Додаток 1), який передбачає розд. 9 «Визначення сум нарахованого доходу застрахованих осіб та сум нарахованого єдиного внеску» (далі - розд. 9).

Враховуючи викладене, фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку першої групи, які відповідно до пп. 9-10.1 п. 9-10 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону про ЄСВ звільняються від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску, графи 2 - 4 розд. 9 Додатка 1 в розрізі рядків січень, лютий, березень, квітень, травень звітного 2021 року заповнюють наступним чином:

  • у графах 2 «Самостійно визначена сума, на яку нараховується єдиний внесок з урахуванням максимальної величини»,

  • у графах 3 «Розмір єдиного внеску», 4 «Сума нарахованого єдиного внеску» - проставляються нулі.

Швидка допомога з питань подання податкової, фінансової та статистичної звітності - це Liga:Report. Спробуйте універсальний онлайн-сервіс та переконайтеся як стане просто звітувати будь-де та будь-коли. Вигідна ціна для ФОПів та юридичних осіб, а головне - жодних доплат за модулі. Отримайте власний доступ вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини